מהו קולגן

קולגן (Collagen) הוא החלבון השכיח ביותר בגופם של בעלי חיים רבים, ובהם האדם – 30% ממשקלו היבש של גוף האדם. זהו חלבון מבני המהווה את המרכיב העיקרי של הסיבים הלבנים ברקמות החיבור – גידים, רצועות, עור, עצמות וסחוס.

מהם תפקידיו של הקולגן במפרק ?
הקולגן אינו גמיש, אולם בעל חוזק מתיחה רב, וזו הסיבה שהוא משולב בדרך כלל עם חלבון סיבי נוסף – אלסטין – המעניק גמישות. אחוז הקולגן מול האלסטין ברקמות שונות משתנה על פי תפקוד הרקמה. רקמות שנועדו לתת חוזק מכני, כמו גידים, יכילו כמות רבה של קולגן ומעט אלסטין. ישנם 12 סוגים שונים של קולגן, כאשר קולגן מסוג 2 אופייני לסחוסים.

מה לטכנולוגיית MBST ולקולגן?
גרעין אטום המימן ברקמת האדם מתנהגים כמו מגנטים זעירים, אשר מסתובבים סביב הציר הקוטבי שלהם. המיקומים של צירי הסיבוב האלה במרחב בדרך כלל רנדומאליים(אקראיים), כך שמולקולות המכילות מימן לא מציגות תכונות מגנטיות חיצוניות. מכל מקום, כאשר מולקולות כאלה (למשל רקמות סחוס בגוף האדם) נתונות לשדה מגנטי אחיד (סטטי), צירי הסיבוב של גרעין המימן (פרוטונים) מסתדרים בהתאמה לשדה המגנטי ומתקדמים על פי תדר, הנקרא Larmor frequency. תדר זה תלוי בעצמת השדה המגנטי החיצוני. אם אטום המימן נתון לשדה אלקטרומגנטי המטלטל ב"תדר לרמור" , השדה יכול לעביר אנרגיה לפרוטון על ידי הפיכת כיוון הסיבוב. כאשר השדה נכבה, סיבוב הפרוטון שב לכיוונו המקורי ומעביר את האנרגיה הדרושה לרקמות סביבו.

כאשר מפעילים ומכבים את השדה האלקטרומגנטי שוב ושוב, אנרגיה מועברת מהמתקן הטיפולי לרקמה. בתאים מייצרי רקמת סחוס (כונדרוציטים -chondrocytes) , מועברת אינפורמציה המחקה פעילות סינטטית מחודשת לתאים המנוונים , ומכאן ההתחדשות של תאים פגועים. בעקבות התחדשות התאים, הם חוזרים לפעילותם הנורמלית והם מייצרים סיבי קולגן, שכאמור מהווה את המרכיב העיקרי של הסחוס המפרקי.

בכדי לעצור את השחיקה עכשיו, יש ליצור קשר עם מרפאת מדטק!

הטיפול מחליף את הצורך בניתוחי החלפות מפרקים רק אם נשארו תאי סחוס בכמות מספקת, על כן מוכר כטיפול מחליף ניתוח על ידי חברות הביטוח הפרטיות.