המדריך השלם לטיפול באוסטאופורוזיס

אוסטאופווזיס יכול לקרות לכל אחד
אוסטאופורוזיס היא מחלה שההתפשטות שלה היא איטית ואינה מורגשת במשך זמן רב, אך לאורך זמן מפחיתה את צפיפות העצם. לעתים קרובות אוסטאופורוזיס מאובחנת רק לאחר שנוצר שבר כתוצאה מנפילה. ניתן למנוע את השבר אם החולה מאובחן ומטופל בזמן , אך כאב בעצמות הוא לעתים קרובות לא מוכר כסימפטום של אוסטאופורוזיס.
כאשר המחלה מתקדמת איכות החיים של הסובל מאוסטאופורוזיס יכולה להיות מושפעת קשות אפילו אם השבר הוא קל ביותר. ההשלכות הן לעתים קרובות: שברים חוזרים (במיוחד בצוואר הירך, פרקי הידיים ועמוד השידרה כולו), כאבי גב, שינוי במבנה עמוד השידרה , עקמת ואף אובדן של גובה . כל שבר מגביר את הסיכוי לשברים נוספים..
מהם הגורמים לאוסטאופורוזיס?
במהלך כל החיים, מסת העצם משתנה ללא הרף על ידי מנגנונים פנימיים. צפיפות העצם מגיעה לשיאה סביב גיל 30 ומגיל 45, צפיפות העצם האנושית יורדת ברציפות בכחמישה אחוזים בשנה.
מחזור בניית העצם באופן טבעי מתאפיין במאזן בין שני גורמים: אוסטאוקלסטים (osteoclasts) השוברים חומר עצם ישן או פגום ואוסטאובלסטים ( (osteoblasts שבונים חומר עצם חדש במקום הישן. כאשר מתרחש האוסטאופורוזיס, המשמעות היא שפעולת האוסטאוקלסטים עולה על פעולת האוסטאובלסטים.
הרס חומר עצם עולה על ייצור חומר עצם חדש, מסת העצם יורדת, וכתוצאה מכך חלה הידרדרות במבנה רקמות העצם.
העצם הופכת לחלולה יותר וגובר הסיכוי לשבר. שברים אלה עלולים לגרום לכאב כרוני ולמגבלה בתפקוד.
סוגי אוסטאופורוזיס
אוסטאופורוזיס ראשוני
מתרחש בדרך כלל בגיל מבוגר, לאחר גיל המעבר. כ -30% מהנשים עתידות לפתח סוג זה של אוסטאופורוזיס.
אוסטיאופורוזיס משני
נובע מחוסר איזון הורמונלי, מהפרעה במטבוליזם של העצם, מגידולים או כתגובה למחלה אוטואימונית.
אוסטאופורוזיס משני יכול להגרם גם כתוצר לוואי של תרופות מסויימות שנלקחות לטווח ארוך, ואף מחוסר של פעילות גופנית המוביל ללקיויים בחילוף החומרים של העצם .
איך מאבחנים אוסטאופורוזיס?
הבדיקה השכיחה ביותר למדידת רמת צפיפות העצם ואבחון האוסטאופורוזיס נקראת DEXA. dual-energy x-ray absorptiometry T-Score · Z-Score
ערכים אלה משווים את צפיפות מסת העצם של המטופל לעצם המסה הנורמלית. 1<T<2.5 נחשב בשלב ראשוני של אוסטאופורוזיס, ונקרא אוסטאופניה. T>2.5 ואין ממצאים של שברים, זה נחשב אוסטאופורוזיס.
Z ניקוד המשמש לאבחון מטופלים בני 70 ומעלה בהשוואה לנשים או לגברים בריאים בני אותו גיל. אפשרויות הטיפול באוסטאופורוזיס
הטיפולים הנהוגים כיום מאטים את שיעור אובדן חומר העצם. השימוש חייב להיות יומיומי באמצעות נטילת תרופות או הזרקות. צריכתם גורמת לעיתים קרובות לתגובות לא רצויות בדרכי העיכול, ואף עלולות להתרחש תופעות לוואי מזיקות . שברים אוסטאופורוטים לעיתים תכופות מצריכים ניתוחים למיניהם. לטיפול ב – MBST יש גישה שונה והוא מכוון ישירות לחילוף החומרים של העצם.
טיפול ב MBST
ללא תרופות, ללא זריקות, ללא תופעות לוואי ובלי ניתוחים!
MBST טיפול בתהודה מגנטית תהודה המטפל בשורש הבעיה! הטיפול מאפשר העברת אנרגיה ממוקדת לרקמת העצם, במטרה לחדש את חילוף החומרים בתאי העצם. הטיפול גורם לפעילות מחודשת של מנגנוני התיקון הפנימיים של העצם עד לתפקודם הנורמלי ולייצור חומר עצם בריא. הטיפול נמשך 10 ימים רצופים, ללא תופעות לוואי עם השפעה ארוכת טווח. רק בגרמניה יותר מ -270,000 חולים טופלו בתוצאות טובות מאוד.
הטיפול ב MBST – מתבצע באופן בלעדי על ידי אורתופדים מומחים במדטק ישראל
משנת 1999 מדטק ישראל פועלת בהצלחה יתרה בטיפול בשיחזור חילוף החומרים בתאי הסחוס. בעקבות הצלחת הטפול ב – AVN , חוסר אספקת דם לעצם, החליט ד"ר שמוליק יצחק, המנהל הרפואי במדטק ישראל, לעשות שימוש בטכנולוגיה גם בקרב הסובלים מאוסטאופורוזיס. זאת כמובן, בהתבסס על הצלחת הטיפול באירופה, ובליווי צמוד של ד"ר יואכים אוברבק, בעל הנסיון הרב ביותר בטיפול MBST בעולם.