יש פתרון לאוסטאופורוזיס

מהו אוסטאופורוזיס?

בעידן המודרני אוסטאופורוזיס היא אחת המחלות הנפוצות ביותר באנושות. אוסטאופורוזיס היא מחלה הפוגעת בצפיפות העצם, מפחיתה את חוזקה ופעמים רבות מביאה להיווצרות שברים (לעתים מנפילה ולעתים מנשיאת משקל בלבד), הגורמים לחולה סבל רב ופוגעים באיכות החיים. בשלבים הראשונים אינה מכאיבה. איבוד חומר העצם מתרחש בשקט, עד אשר קורה השבר. לכן יש הקוראים למחלה זו: "השודד השקט".

מהו התהליך המכני המוביל להתפתחות של אוסטאופורוזיס?

  • העצם נמצאת בתהליך דינאמי מתמיד של הרס ובנייה, הנקרא "שיחלוף" התאים המפרקים את העצם הישנה נקראים: אוסטיאוקלסטים, והתאים הבונים תאים חדשים נקראים: אוסטיאובלסטים אשר הופכים לתאי עצם, אוסטיאופיטים, בתהליך ההתבגרות. תהליך הבנייה משיג את תהליך ההריסה ומסת העצם עולה עד גיל 30 – 35, ומגיל זה ואילך היחס משתנה, ותהליך ההריסה גובר על תהליך הבנייה כלומר, רמת הסידן בגוף תלויה בתהליך השיחלוף.
  • הזדקנות העצם – עם הזדקנות האדם, העצם מאבדת מצפיפותה, מידלדלת ונעשית חלולה (מראה של ספוג). כך הופכת העצם לחלשה ופגיעה, ועלולה להישבר אפילו מלחצים חלשים.

מהם גורמי הסיכון לאוסטאופורוזיס?

טייה תורשתית, מגדר נשי וגיל, מחסור בסידן, משקל גוף נמוך, מבנה גוף דק וקצר, נטילה ממושכת של תרופות השייכות לקבוצת הקורטיזון – סטרואידים, עישון וצריכת אלכוהול באופן קבוע, כמות לא מספקת בוויטמין D, שתיית משקאות תוססים,צריכה מרובה של קפאין בקרב נשים: הפסקת מחזור הווסת בגיל המעבר ובעקבותיו הפסקה של ייצור הורמון האסטרוגן מגבירים את איבוד מסת העצם, הפסקת וסת מוקדמת או כריתת שחלות.
גורם בין החשובים ביותר הוא: היעדר פעילות גופנית המוביל לדלדול מסת העצם ולגירעון בסידן ובמינרלים בעצמות, וכמו כן, לזרימת דם פחותה, היעדר גירוי עצבי, הפחתת גירויים חשמליים, השפעה שלילית על היחס בין הריסת התאים ובנייתם.

מהם האזורים השכיחים במחלת האוסטאופורוזיס?

א. שורש כף היד.
ב. עמוד השדרה.
ג. עצם צוואר הירך.

מהם הנזקים להם גורמת מחלת האוסטאופורוזיס?

המחלה גורמת לנכויות, למחלות כרוניות, לכאבי גב עזים, לגבנון, להתקצרות הקומה, בעיקר בעמוד השדרה ולשברים בעצמות.

מי סובל מאוסטאופורוזיס?

אוסטאופורוזיס פוגעת בעיקר בנשים לאחר גיל המעבר, אולם גם גברים מבוגרים סובלים מן המחלה. לפי הערכות סטטיסטיות, כ-40% מהנשים יסבלו משבר אוסטיאופורוטי אחד לפחות לאחר גיל 55, וכ-10% מן הגברים יסבלו מבעיה זו לאחר גיל 65.

מדוע נשים חולות יותר מגברים באוסטאופורוזיס?

ראשית, מסת העצם של הנשים קטנה יותר משל הגברים. כאשר הוסת נפסקת אצל הנשים בסביבות גיל 50, הן מאבדות סידן ומינרלים חיוניים לעצמות. חוסר הורמוני מין נשיים – אסטרוגן, גורם לכך שנשים יותר פגיעות מגברים. אובדן מסת העצם אצל נשים מגיע ל-45% בעמוד השדרה, ול-55% בצוואר הירך.
כאשר מגיעים בגיל 35 צפיפות עצם מרבית, הגבר מתחיל בנקודת מוצא גבוהה ב-30% לעומת האישה. אצל הגבר אובדן מסת העצם איטי יותר. לרוב הנשים מעל גיל 35 מאזן שלילי בסידן באופן קבוע, כך העצמות מאבדות גם את המבנה וגם את תפקודן.

מהם הסימפטומים של אוסטאופורוזיס? 

למחלה אין סימנים מוקדמים, וללא אבחון מוקדם היא עשויה להתגלות רק כאשר נוצרים שברים.

איך מאבחנים אוסטאופורוזיס?

אפשר לעשות אבחון מוקדם באמצעות בדיקת צפיפות עצם.

מהו הטיפול באוסטאופורוזיס?

דרכי מניעה בגיל צעיר: יש לנקוט באמצעים פשוטים שהם:
א. תזונה נכונה, עשירה בסידן.
ב. נטישת הרגלים מזיקים כגון: אלכוהול, עישון, קפאין וכו'
ג. להקפיד על פעילות גופנית.

:דרכי מניעה לאחר תקופת הבלות
א. טיפול הורמונאלי ממושך, בתוספת יוני סידן
ב. דיאטה עשירת סידן – גלולות סידן ומגנזיום, בתוספת ויטמין D.
ג. פעילות גופנית.

 טיפול תרופתי:
טיפול תרופתי בטרם הופעת השברים ולאמץ אמצעי בטיחות בבית ובסביבה למניעת נפילות ולהפחתת הסיכון לשברים. הטיפול התרופתי עשוי לכלול טיפול הורמונלי חלופי או טיפול תרופתי לא הורמונלי, העוצר את הירידה בצפיפות העצם ולעתים אף מעלה אותה במידה מסוימת.

טכנולוגית MBST בטיפול באוסטאופורוזיס:
טיפול ב-MBST- מחדש חומר עצם ובכך מחזק את העצם החלשה. בחולים עם ירידה בדחיסות העצם כתוצאה מאוסטאופורוזיס, MBST מגביר את פעילות המטבוליזם , מעורר את תאי העצם הפגועים ומחדש מבנה העצם. תאי עצם רדומים מופעלים מחדש על ידי MBST השולח אימפולסים תהודתיים מסודרים. כתוצאה מכך תאים מתעוררים ויחידת התא מועצמת. ככל הנראה מפנה זה נובע מייצור חומרי עצם נוספים והתחזקות מבנה העצם.

שימו סוף לאוסטאופורוזיס עכשיו, צרו קשר עם מרפאת מדטק!

הטיפול ב MBST – מתבצע באופן בלעדי על ידי אורתופדים מומחים במדטק ישראל.